Kunstgebit onderhoud Dental Dokkum

U heeft een nieuw kunstgebit, en nu? Om zaken als verkleuring, tandplaque, tandsteen of een slechte adem te voorkomen, is het zaak dat u uw kunstgebit actief onderhoudt. Dental Dokkum heeft onderstaande tips opgesteld om u te helpen bij het gebruiken en onderhouden van uw kunstgebit.

Hoe moet ik mijn kunstgebit reinigen?

Wij adviseren u om uw gebit na iedere maaltijd even te reinigen door het kunstgebit af te spoelen met water. Daarnaast is het raadzaam om uw gebit iedere dag grondig te reinigen met water en vloeibare zeep ofwel prothese reiniger. Let op: gebruik geen tandpasta om uw kunstgebit te reinigen in verband met de schurende werking van tandpasta. Hierdoor kan tandsteen aanslag ontstaan.

Er zit aanslag op mijn kunstgebit en ik krijg het niet schoon, wat kan ik doen?

Indien het niet lukt om de aanslag van uw kunstgebit te verwijderen, kunt u uw kunstgebit bij ons laboratorium langs brengen voor een professionele reiniging. Dit duurt ongeveer 2 uur. Maak van tevoren wel even een afspraak.

Kan ik mijn kunstgebit ‘s nachts in houden of niet?

Wij adviseren u om het kunstgebit ‘s nachts uit te doen.

Moet ik mijn kunstgebit droog of nat bewaren?

Ons advies is om uw kunstgebit droog te bewaren.

Hoe vaak moet ik mijn kunstgebit laten controleren?

Het is raadzaam om uw gebit minimaal 1 keer per jaar te laten controleren om de duurzaamheid van uw kunstgebit te verlengen. Indien u een implantaatgedragen kunstgebit heeft, is het verstandig om het gebit 2 keer per jaar te laten controleren.


Heeft u vragen over het onderhoud van uw kunstgebit? Neem dan contact op met Dental Dokkum via onderstaande knop.

Afspraak maken